Otvorený list premiérovi Matovičovi

04. 12. 2020 - Mgr. Nina Sovič, výkonná riaditeľka ZLSBD

Napriek mnohým podnetom nielen od nás, ale aj od samotných správcov či predsedov spoločenstiev zasielaných kompetentným orgánom sú zhromaždenia a schôdze vlastníkov stále povolené a na ich konanie je v každej novej Vyhláške ÚVZ SR ustanovená výnimka.

Kompetentní si asi neuvedomujú aké množstvo ľudí (vrátane rizikovej skupiny) prichádza na schôdzach a zhromaždeniach vlastníkov do kontaktu, čo je vážnym epidemiologickým rizikom. Keďže „apely“ od nášho Združenia, od správcov či predsedov neboli doposiaľ vypočuté, rozhodli sme sa napísať Otvorený list, adresovaný premiérovi SR – Igorovi Matovičovi, v ktorom sa mu komplikovanú situáciu ľudí žijúcich v bytových domoch snažíme vysvetliť. Podľa jeho vlastných slov, bezpečie obyvateľov Slovenskej republiky je na prvom mieste. Avšak výnimka na konanie sa schôdzí a zhromaždení vlastníkov tomu nenasvedčuje.

Celý otvorený list si môžete prečítať po kliknutí na tlačidlo nižšie.

3 komentáre

1. Výborne napísaný list. Dúfajme aj, že sa kompetentní nad danou skutočnosťou s plnou vážnosťou zamyslia a aj príjmu príslušné rozhodnutia.
    Sme radi, že Vás máme – ďakujeme.

2. Napísal som polstránkový list pre každého vlastníka so základnými informáciami o ochrane pred Covid 19 a o situácii v bytovke i o plánoch na činnosť v roku 2021. V roku 2021 mi končí funkčné obdobie predsedu SVB a dožívam sa 80 rokov. Tak mi poraďte, ako sa mám zbaviť funkcie, keď to v bytovke nikto nechce robiť. Môže byť správcovstvo v zmysle Mandátnej zmluvy, ktorú máme uzavretú so SERVIS-om s.r.o. Púchov riešením???

1. Dobrý deň, aj keď máte uzatvorenú mandátnu zmluvu, tak potrebujete mať ako SVB predsedu. Ak však túto funkciu nemá záujem nikto v dome vykonávať, tak riešením môže byť likvidácia SVB a plný výkon správy správcom, ktorého máte aktuálne zazmluvneného ako mandatára.